Exempel på uppdrag

Stöd till arbete för ökad mångfald och jämlikhet
Teaterhögskolan Malmö

Genom workshops, utvärderingar och processledare för personaldagar har jag stöttat universitetets arbete i frågor rörande jämlikhet och mångfald. En viktig del har varit att samla hela Teaterhögskolan – elever, lärare, ledning och övrig personal – i ett forum för att utbyta perspektiv och tillsammans ta fram initiativ för hur skolan kan stärka sitt arbete.

Demokratilabb i Malmö, Ludvika & Forshaga
Region Skåne, Malmö stad, Rädda barnen, TiF, Ludvika komun.

Inspirerat av olika typer av innovationslabb har jag utvecklat och genomfört strategin Demokratilabb. Representanter av unga och yrkesverksamma möts i en tre månader lång process kring en gemensam utmaning. Uppdelade i mindre arbetsgrupper samarbetar deltagarna för att ta fram nya lösningar. Läs mer om hur vi arbetat med Demokratilabb i Malmö här och läs guiden för Demokratilabb här.

Utveckling av dialogplattform för ungas inkludering i beslutsfattande inom miljöfrågor
Enheten för Hållbar utveckling, miljöförvaltningen Malmö stad

Under ett halvår arbetade jag med att utveckla och testa en dialogplattform mellan ungdomar från fyra skolor och miljöförvaltningen i Malmö stad. Processen resulterade i ett beslutsunderlag till Malmö stads miljöprogram och en guide för hur offentlig sektor kan arbeta för att involvera unga i beslutsfattande.

Dialogforum för ökad samverkan mellan Malmö stad och föreningslivet i Malmö
Malmöandan, Malmö stad

Jag är regelbundet ansvarig för att designa och processleda Malmöandans (Malmö stads samverkansplattform med civilsamhället) dialogforum. På det senaste dialogforumet i maj 2023 deltog mer än 100 personer från offentlig sektor, ideell sektor, akademi, näringslivet samt unga kring temat “jämlik hälsa”. Ta del av rapporten från tillfället här.

Processledning och utbildning för ökad delaktighet och inkludering på Kulturpunkten
Bromölla kommun

Med fokus på att stärka kapacitet för kommunens delaktighetsarbete har jag under 2022–2023 stöttat Kulturpunkten i Bromölla genom fysiska utbildningsträffar, digitala lärträffar och individuell coachning.

Metodutveckling kring visionsprocesser för hållbarhet
Scenario 2030, Teater K

Under 2020–2022 har jag arbetat som metodutvecklare och workshopledare för projektet Scenario 2030. Utifrån erfarenheter av de närmare 100 workshop som genomförts har jag skrivit boken “Att drömma stort – en metodbok i att leda visionsprocesser för hållbarhet” som du kan ta del av här.

Framtagande av ändamålsplan och kommunikationsstrategi
SISAM, Skånes studieförbund i samverkan

Jag är återkommande ansvarig för att processleda framtagande av strategiska dokument för SISAM bestående av verksamhetsledare från samtliga studieförbund i Skånes.

Moderator för konferenser
Malmö universitet, Föreningen Norden, Malmöandan, Fryshuset

Jag har regelbundet anlitats som moderator för konferenser och lanseringar av olika typer av publikationer, både digitala och fysiska. Under dessa har jag varit konferencier, modererat panelsamtal och deltagit i framtagande av upplägg. Exempelvis har jag anlitats för Malmö Universitets Re:imaginatorium “Samskapande Malmö 2040”, Föreningen Nordens lansring av “Nordperspektiv” i Oslo och Fryshusets slutkonferens för projektet 4-UVAS.

Processledning i samband med framtagande av ny avfallsplan
NSR – Nordvästra Skånes Renhållning

Under 2023 ansvarade jag för genomförande av medskapande workshops i samtliga åtta kommuner i nordsvästa Skåne samt flera digitala träffar där de olika kommunerna möttes för erfarenhetsutbyte. Syftet var dels att ta fram konkreta nästa steg för kommunens förebyggande arbete kring avfall och även skapa engagemang för den nya avfallsplanen.

Innovationslabb kring ofrivillig ensamhet
Cross Innovation Co-Creation, Region Blekinge, Karlshamns kommun,

Under våren 2024 ansvarar jag för en innovationsprocess där aktörer från civilsamhälle och offentlig sektor möts och samskapar nytänkande initiativ som kan motverka ofrivillig ensamhet i kommunen.

Hopp och sorg i en föränderlig tid
Malmö universitet, SMHI, Folkuniversitetet, Naturum Öresund

Vad kommer klimatförändringarna att betyda i vår vardag? Hur kan vi orientera oss i en tid där framtiden är mycket osäker? Tillsammans med Gustaf Mattisson har jag tagit fram och genomfört ett upplägg för en reflekterande, kreativ studiecirkel där deltagarna givits möjlighet att utforska några av samtidens riktigt kluriga frågor.